Om oss

Finvik Gård har stort fokus på lokalmat. Vi ønsker å lage ferdige produkt av råvarene vi har tilgjengelig På gården dyrkes og utnyttes bringebær i ulike varianter, alt i fra ferske bær til, sylte, gelé, saft, eddik ig etter hver dram. Her er det plantet 1000 bringerplanter fordelt på over 2,5 mål. 

Bringebærblomstene trekker til seg insekt og trenger god pollinering. Vi er så heldig som har naboer med bikuber med bie som skal bidra til å utvikle velformede kart og store, fine bær. Honningen selger vi så klart i gårds- og nettbutikken

Vi høstet vår første avling sommeren 2022. Dette var en regnfull sommer, men siden vi dyrker bærene våre i tunnell, påvirkes ikke bærene av regnvær og de beholder den faste fine konsistensen. Vi har fått mye skryt for holdbarheten på bærene våre. 

Interessen for virkestoffer i forskjellig råstoff er høy på gården. Bringebær, som er svært rike på antioksidanter, vitaminer og mineraler, kan for eksempel frysetørkes og bli søtningsmiddel i proteinpulver fra norsk laks og ørret.

Sommeren 2023 planter vi ca 1 mål med tindved. Tindvedbæret er meget rik på c-vitaminer, og med dette råstoffetvil vi etter hvert utvikle spennende produkter.

Våre kunder er hotell, restauranter, butikker og privatkunder. Vi selger kun direkte til forbruker, og sikrer på den måten at du får helt ferske bær som ikke er reist langt eller blitt stående på lager. 

Løa som er fra 1790 brukes i dag til arbedsrom og huser to splitternye kjøle- og fryserom. Her vil det etterhvert bli gårdsbutikk hvor vi vil selge våre egne produkter og kanskje andre lokalproduserte varer.